Ένα ακόμη πλούσιο σε δράση του Ε.Ο.Σ Κατερίνης ήταν το Σ/Κ που μας πέρασε .
Το Σάββατο 5 Μαρ 2022, σε πολύ καλές συνθήκες χιονιού ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εκμάθησης ΣΚΙ φυτωρίου , πρωαγωνιστικής αγωνιστικής ομάδος χιονοδρομίας .
Την Κυριακή 6 Μαρ 2022 συνεχίστηκαν κανονικά τα μαθήματα της Ακαδημίας εκμάθησης Σκι ενώ οι ορειβάτες δοκιμάζοντας τις αντοχές τους έζησαν μια συγκλονιστική εμπειρία πεζοπορώντας σε βαθύ απάτητο χιόνι.
Στη συνέχεια η μέρα επιφύλαξε εκπλήξεις στους φίλους και φίλες μικρούς και μεγάλους αφού στήθηκε ένα μικρό πάρτυ ,όπου οι δυο καταπληκτικοί ψήστες οGiannis Tsakirakis και Mystakidis Ioannis φρόντισαν να καλοψηθούν οι λιχουδιές προσφορά του ΕΟΣ Κατερίνης ενώ την μουσική επιμέλεια συμφώνα με την μέρα κάλυψε ο Θωμας Καραπάνος απο τη MusicPower Καραπάνος Μουσικός Οίκος..
Δυστυχώς στα μέσα του υπέροχου ξεφαντώματος ενα τηλεφώνημα από τον Δντη του Χ/Κ ,τάραξε την ηρεμία μας λεγοντας <χάθηκε ένας Σκιέρ» «θέλω την Ομάδα Ορεινής Έρευνας και Διάσωσης»
.Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα μέλη μας και βρέθηκαν στην αίθουσα επιχειρήσεων του Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου .Επρόκειτο για ένα νεαρό σκιερ 28 ετών ο οποίος μη συμμορφούμενος στις οδηγίες και τα σήματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του Χ/Κ βγήκε από την σηματοδοτημένη πίστα ,αναζητώντας την περιπέτεια με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστεί και να χαθεί σε δύσβατη αχανή πλαγιά .
Ευτυχώς το τηλέφωνο του είχε σήμα και ζήτησε βοήθεια από την διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωριου η οποία αμέσως αφού εντόπισε το σημείο που μπήκε ο νεαρός , κάλεσε την Ορεινή Ομάδα Διάσωσης του Ε.Ο.Σ Κατερίνης και την Διασωστική Ομάδα Πιερίας όπου στήθηκε σχέδιο ανεύρεσης και απεγκλωβισμού του .
Η διάσωση έγινε από τρεις άνδρες οι οποίοι κατάφεραν μέσα στην δύσβατη και απότομη πλαγία να εντοπίσουν υγιή τον σκιερ και να τον συνοδευόσουν με ασφάλεια στο Χ/Κ Ελατοχωρίου.
Καθ΄ολη την διάρκεια της επιχείρησης άνδρες ασφαλείας του Χ/Κ προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες. Είμαστε χαρούμενοι που φανήκαμε χρήσιμοι .
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που χρόνια τώρα μας εμπιστεύεστε και στηρίζετε τις δραστηριότητες μας.
Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη Κυριακή .
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα