Αγαπητοί φίλοι τον μήνα Μάιο όλες ΟΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα συνδυαστούν με καθαρισμό και συντήρηση των μονοπατιών στα ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ ο φετινός χειμώνας έφερε πολλά χιόνια στα βουνά μας αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα στα μονοπάτια.
Ενόψει και της νέας σήμανσης σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών, ο ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και οι ορειβατικοί –φυσιολατρικοί σύλλογοι Πιερίας κάνουν κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή προκειμένου να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα στον κοινό μας στόχο
να αποκτήσουν τα πανέμορφα βουνά του τόπου μας καλά συντηρημένες και ομοιόμορφα σημαδεμένες διαδρομές.
Αυτή την Κυριακή 15 ΜΑΙ 2022 συνεχίζουμε προς 5 ΠΥΡΓΟΥΣ και θα κατηφορίσουμε προς ΣΕΛΩΜΑ, τονίζεται δεν θα γίνει σήμανση ,μόνο καθαρισμός και συντήρηση μονοπατιού έτσι ώστε να γίνει ευδιάκριτο και ευκολοδιάβατο .
ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ –ΠΡΙΟΝΙ ΤΣΑΠΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Υ.Δ: 690μ.
Μήκος διαδρομής: 11χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο:1710μ
Διάρκεια πορείας : 06:00ω σνλ
Βλάστηση: Δάσος Οξιάς-Ελάτης-Καστανιάς
Βαθμός Δυσκολίας : 1( κλίμακα 1-5)
Περιγραφή
Μπαίνουμε στο ανηφορικό απαιτητικό μονοπάτι σχεδόν αμέσως πάνω από το ορ.κτφ του ΕΟΣ Κατερίνης όπου διασχίζοντας το μπαίνουμε σε λίγο σε ένα ξέφωτο στη θέση «ΒΙΓΛΕΣ», συνεχίζουμε ακριβώς απέναντι το δασικό δρόμο όπου φθάνουμε στη θέση πηγή «ΜΑΝΔΗΛΑ» και ανηφορίζουμε το άριστα σημαδεμένο μονοπάτι πλησιάζοντας τη θέση «ΤΣΙΚΟΤΡΙΝΑ» εδώ δεξιά μας και λίγο κατηφορικά υπάρχει πηγή.
Περνάμε κάθετα τον δασικό δρόμο και ανηφορίζουμε για 50΄περίπου όπου φθάνουμε σε ένα ξέφωτο (διάσελο), εδώ η θέα είναι καταπληκτική .
Αριστερά μας ο Θερμαϊκός κόλπος και μπροστά μας ο Όλυμπος.
Συνεχίζουμε πορεία δεξιά (κορυφογραμμή) και σε περίπου 30΄ αγγίζουμε την κορυφή «5 ΠΥΡΓΟΙ » Μαγνήτης το φυσικό τοπίο, και η γραφικότητά της κορυφής με την καταπληκτική θέα προς τη βόρεια πλευρά του στεφανοχιονισμένου μυθικού Όλυμπου και του Θερμαϊκού, ενώ δυτικά μαγεύει η κορυφογραμμή της Αβδέλλας ,το φράγμα και οι κεραμοσκεπές του χωριού φαντάσματος Μόρνας.
ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ κατηφορίζοντας ΒΔ χαράζοντας το μονοπάτι μέχρι να φτάσουμε στο Σέλωμα.
Φαγητό :
Α. Στο ορ. κτφ με ότι ατομικά καλούδια που θα φέρει ο καθένας (Θα υπάρχει αναμμένη ψησταριά)
Β. Στη φιλόξενη γωνία του φίλου μας κυρ. Κώστα στην ταβέρνα «Αγνάντι» στην Άνω Μηλιά .
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Κατερίνης, η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους μέχρι Σάββατο 14 ΜΑΙ 2022 στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (κάθε Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6977587345 & 6945290929 ή στο Email: eoskaterinis@gmail.com
Συντονισμός και οργάνωση : Ε.Ο.Σ Κατερίνης.
Αρχηγοί Δραστηριότητας :
Τζέγκας Νίκος, Δημόπουλος Αλέξανδρος
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την συμμετοχή σας !
Η εξόρμηση ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 16 ετών και πάνω
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Κυριακή 15 ΜΑΙ 2022, ωρα Αναχώρησης 08:00 από το [παρκινγκ lidl περιοχή Ανδρομάχης .Επιστροφή το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. ΓΚΕΤΕΣ ,Μπατόν – Μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα , Σακίδιο ημέρας 20-30 λτ – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) -, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- καπέλο υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Σνακ (ενεργειακές μπάρες-σοκολάτες-παστέλια) -,Προσωπικά αντικείμενα .
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
α. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Η συμμετοχή στις Δραστηριότητες -αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
γ. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
δ. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
ε. Οι συμμετέχοντες στις Δραστηριότητες -Αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
Στ. Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
ζ. Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κλπ.)
η. Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων
θ. Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις
ι. Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός
κ. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.
λ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα