Αγαπητοί φίλοι τον μήνα Μάιο όλες ΟΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα συνδυαστούν με καθαρισμό και συντήρηση των μονοπατιών στα ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ ο φετινός χειμώνας έφερε πολλά χιόνια στα βουνά μας αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα στα μονοπάτια.
Ενόψει και της νέας σήμανσης σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Μονοπατιών, ο ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και οι ορειβατικοί –φυσιολατρικοί σύλλογοι Πιερίας κάνουν κάλεσμα για εθελοντική συμμετοχή προκειμένου να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα στον κοινό μας στόχο
Να αποκτήσουν τα πανέμορφα βουνά του τόπου μας καλά συντηρημένες και ομοιόμορφα σημαδεμένες διαδρομές.
Αυτή την Κυριακή 22 ΜΑΙ 2022 συνεχίζουμε προς «ΚΤΕΝΙ» από τη θεση «ΞΕΦΩΤΟ» και θα ανηφορίσουμε προς κορυφή τονίζεται δεν θα γίνει σήμανση ,μόνο καθαρισμός και συντήρηση μονοπατιού έτσι ώστε να γίνει ευδιάκριτο και ευκολοδιάβατο .
ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ –ΠΡΙΟΝΙ ΤΖΟΥΓΚΡΑΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Υ.Δ: 770μ.
Μήκος διαδρομής: 16 χλμ-σνλ
Μέγιστο Υψόμετρο: 1790 μ
Διάρκεια πορείας : 05:00 ωρ σνλ
Βλάστηση: Πυκνότατο Δάσος Οξιάς, Πεύκου ,Ελάτης
Βαθμός Δυσκολίας : 1 +(κλίμακα 1-5)
Περιγραφή:
Από το Ορ. Καταφύγιο Ε.Ο.Σ Κατερίνης υψ 1020 μ ανηφορίζουμε το δασικό δρόμο, περνάμε από τo κρυονέρι και τη θέση «Μπουρλέκια» .
Συνεχίζοντας το δασικό δρόμο μέσα σε δάσος με πανύψηλες οξιές, μετά από πορεία 50΄ φθάνουμε σε διακλάδωση του δρόμου (σε ένα V).
Ανηφορίζουμε αριστερά στο δρόμο και έπειτα από λίγο φθάνουμε σε δεύτερη διακλάδωση του δρόμου( V )
Συνεχίζουμε δεξιά το δασικό δρόμο όπου σε λίγο φθάνουμε σε ένα μπαλκόνι με θέα την πόλη της Κατερίνης και τον Θερμαϊκό. Συνεχίζουμε πάνω στο δασικό δρόμο μεχρι να φτάσουμε στη θέση «ΞΕΦΩΤΟ « κοντά στο «Μοναχό Νερό».
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΙΧ . Σταθμεύουμε τα ΙΧ και μπαίνουμε στη λάκα που βρίσκεται μπροστά μας .
Σε λίγα μέτρα, ξαναβγαίνουμε στο δασικό δρόμο και συνεχίζουμε δεξιά.
Σχεδόν αμέσως, ακολουθούμε πορεία ανάβασης ,αριστερά μέσα σε δάσος από πεύκα και έλατα σε σημαδεμένο μονοπάτι .
Μετά από 50΄περίπου φθάνουμε στη θέση «ΚΤΕΝΙ υψ 1790μ » όπου η θέα είναι καταπληκτική. μια ευχάριστη διαδρομή που θα καταπλήξει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Φαγητό :
Α. Στο ορ. κτφ με ότι ατομικά καλούδια που θα φέρει ο καθένας (Θα υπάρχει αναμμένη ψησταριά)
Β. Στη φιλόξενη γωνία του φίλου μας κυρ. Κώστα στην ταβέρνα «Αγνάντι» στην Άνω Μηλιά .
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Κατερίνης, η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Τα μέλη μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης.
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους μέχρι Σάββατο 19 ΜΑΙ 2022 στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (κάθε Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6977587345 & 6945290929 ή στο Email: eoskaterinis@gmail.com
Συντονισμός και οργάνωση : Ε.Ο.Σ Κατερίνης.
Αρχηγοί Δραστηριότητας :
Τζέγκας Νίκος, Αργυρό Μπουζιωτα , Δημόπουλος Αλέξανδρος
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Η εξόρμηση ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού !!
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 16 ετών και πάνω
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Κυριακή 22 Μαι 2022, ωρα Αναχώρησης 08:00 από το [παρκινγκ lidl περιοχή Ανδρομάχης .Επιστροφή το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Μπατόν – Μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα , Σακίδιο ημέρας 20-30 λτ – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) -, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- καπέλο υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντικουνοπικο, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Σνακ (ενεργειακές μπάρες-σοκολάτες-παστέλια) -,Προσωπικά αντικείμενα .
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
α. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Η συμμετοχή στις Δραστηριότητες -αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
γ. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
δ. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
ε. Οι συμμετέχοντες στις Δραστηριότητες -Αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
Στ. Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
ζ. Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κλπ.)
η. Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων
θ. Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις
ι. Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός
κ. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.
λ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.
Ilias Kirizopoulos, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ και 8 ακόμη
Μου αρέσει!

 

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα