Η Πορεία της Κυριακής 26 Σεπτ 2021
Δυναμική δραστηριότητα με τις καλύτερες προϋποθέσεις !
Ορεινή απόδραση! Εθελοντική δράση !
Σήμερα θέλουμε να αποβάλλετε κάθε αρνητική ενέργεια ως το τελευταίο κύτταρο ,να ξεκινήσουμε με διάθεση και αποφασιστικότητα.
Να αποδράσουμε από την καθημερινότητα και να χαλαρώσουμε!!!
Σήμερα συνδράμουμε στην καθαριότητα και απομάκρυνση αντικειμένων που βρίσκονται σε ανεξερεύνητη περιοχή στην καρδία του Όλυμπου , ακριβώς πάνω από Πριόνια, στο Ρέμα Καραγιάννη μέσα σε μια μυστηριώδη διαμπερή βραχοσκεπή σπηλιά , ένα αληθινό ακατέργαστο διαμάντι που δυστυχώς κάποιοι γνωστοί ,άγνωστοι φρόντισαν να κακοποιήσουν.
Σας καλούμε όλους να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια του Ε.Ο.Σ Κατερίνης και να σταθείτε αρωγοί στη προσπάθεια μας με γνώμονα την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που οραματιζόμαστε και αξίζουμε ως λάτρεις των βουνών..
Ο εθελοντισμός είναι φιλοσοφία ζωής, είναι αγάπη, είναι δράση.
Μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγελματικής ιδιότητας και ηλικίας, καθώς ξεκινά από την καρδιά του καθενός και σκορπίζεται στο περιβάλλον που ζει.
Ο εθελοντής παίρνει προσφέροντας.
Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι για να έρθετε κοντά μας ως εθελοντές, όπως:
– η ηθική ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς.
– η γνωριμία με τη δράση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος
– η γνωριμία με νέους ανθρώπους και η απόκτηση νέων φίλων.
– η ανακάλυψη νέων πτυχών και δυνατοτήτων του εαυτού σου.
– μέσα από την εθελοντική εργασία κοινωνικοποιείσαι και μαθαίνεις να συμβιώνεις αρμονικά, αποβάλλοντας τον ατομικισμό και τον εγωισμό σου καθώς προσφέρεις αφιλοκερδώς ό,τι και όσο μπορείς.
– γιατί καμία δουλεία δεν είναι ντροπή, πόσο μάλλον όταν γίνεται λόγος για εθελοντισμό…
Αυτη ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΣΕΠΤ 2021 , μη μένεις θεατής, γίνε εθελοντής και μέλος αυτής της μεγάλης παρέας!
Μοιραστείτε μαζί μας την γοητεία της συμμετοχής σε αυτό το μοναδικό έργο και δώστε μας τις ιδέες σας για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στη διατήρηση αυτού του μοναδικού και πανέμορφου θεικού βουνού σε μία εξαιρετική βιωματική εμπειρία για τον καθένα μας.
Περιπλανηθείτε μαζί μας
Υ.Δ: 200μ.
Μήκος διαδρομής: 5 χλμ σνλ
Μέγιστο Υψόμετρο: 1200μ
Διάρκεια πορείας : 02:00ω σνλ
Σήμανση : Ελάχιστη
Βλάστηση: Δάσος ελάτης
Βαθμός Δυσκολίας : Α
Περιγραφή
Από τα πριόνια αριστερά της εισόδου για τα σκαλοπάτια πίσω από τις πινακίδες ενημερώσεις ίχνος μονοπατιού μας οδηγεί στο ποτάμι περνάμε στην απέναντι όχθη ,ανηφορίζοντας μπαίνουμε στο ρέμα Καραγιάννη σε περίπου μια ώρα αριστερά ορθώνεται χαρακτηριστική ορθοπλαγια που μας δείχνει το σημείο προσέγγισης ,στρίβουμε αριστερά ανηφορικά σε λίγα μέτρα φθανουμε σε μια απίστευτα ωραία μυστηριώδη διαμπερή βραχοσκεπή σπηλιά την οποία δυστυχώς φρόντισαν να βρωμίσουν κάποιοι .
Θα έχουμε μαζί μας σακούλες και γάντια προστασίας .
Αφού καθαρίσουμε την σπηλιά από τα ξένα σώματα που υπάρχουν θα κατηφορίσουμε στα πριόνια .
Θα προηγηθεί για όποιον επιθυμεί επίσκεψη στο ΠΡΩΤΟ μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου .
Λίγο πριν από το 1535 ο Άγιος Διονύσιος έφτασε στον Όλυμπο, όπου σε θαυμάσια τοποθεσία άρχισε να κτίζει το φημισμένο καθ’ όλη την τουρκοκρατία και μέχρι σήμερα μοναστήρι, που αφιέρωσε, ύστερα απο θεϊκή αποκάλυψη, στην αγία τριάδα, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ, στα ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ του σημερινού μοναστηρίου, οπου σώζεται ακόμη πύργος μικρών διαστάσεων και κάποια ίχνη περιτειχίσματος.
Η πρώτη αυτή προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε, γιατί ο Διονύσιος αναγκάστηκε να μεταβεί στο Πήλιο, όπου έκτισε το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας της Σουρβιάς.
ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΕ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 850 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΡΩΝ, ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Η δράση μας αυτή δεν είναι απλά ένας όρος είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα.
Έχετε ελεύθερο χρόνο; Ελάτε μαζι μας
Κόστος συμμετοχής: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΈΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Κατερίνης, η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους μέχρι Σάββατο 25 Σεπτ 2021 στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (κάθε Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6977587345 & 6945290929 ή στο Email: eoskaterinis@gmail.com
Συντονισμός και οργάνωση : Ε.Ο.Σ Κατερίνης.
Αρχηγοί Δραστηριότητας : Τεκιριδης Θεόδωρος, Τζέγκας Νίκος
Την όλη δράση υποστηρίζουν ,το κτφ Πριονια ,ο Δημήτρης & Νίκος Κυρίτσης
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Η εξόρμηση ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού !!
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω
Φαγητό: Προσωπική μέριμνα ,ή στο κτφ Πριόνα.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Την Κυριακή 26 Σεπτ 2021. Mε IX: Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια το πάργκιν Λιτόχωρου Ώρα 08:20.
Επιστροφή αργά το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Μπατόν – Μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα , Σακίδιο ημέρας 20 lit – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων ,ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) , Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- καπέλο υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Σνακ (ενεργειακές μπάρες-σοκολάτες-παστέλια) -,Προσωπικά αντικείμενα
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
α. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Η συμμετοχή στις Δραστηριότητες -αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους (ΠΛΗΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ) ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
γ. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
δ. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
ε. Οι συμμετέχοντες στις Δραστηριότητες -Αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
Στ. Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
ζ. Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κλπ.)
η. Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων
θ. Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις
ι. Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός.
κ. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.
λ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα