Όλες μας οι δραστηριότητες του ΕΟΣ Κατερίνης ,στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των φίλων, οι οποίοι χωρίς αμοιβή και με πολύ κόπο ,αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο για αυτές.
Στα προγράμματα αναβάσεων, προτείνονται αξιόλογες εξορμήσεις, για να θυμηθούμε οι παλιοί και να γνωρίσουνε οι νεότεροι, διαδρομές που έχουν ξεχασθεί και που έχουν αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον.
Στελεχωμένοι από φιλόδοξους νέους προσπαθούμε να πάμε πιο μακριά !!!
Στον Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν είμαστε ανταγωνιστές είμαστε συναγωνιστές για αυτό είστε ευπρόσδεκτοι όλοι!!.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ο.Σ Κατερίνης
σας προσκαλούν
να τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
την Κυριακή 06 Φεβ 2022 και ώρα 12:45 στο Χ/Κ Ελατοχωρίου.
Η πορεία της Κυριακής 16 Φεβ 2020 Πιερια όρη Χ/Κ Ελατοχωρίου «Λιθαριστρα 1700μ»
Φέρτε στο μυαλό σας όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθετε κάθε φορά που αφήνετε πίσω σας την πόλη και φεύγετε για μια δραστηριότητα στη φύση .
Το μυαλό αδειάζει, τα μάτια ξεκουράζονται, τα πνευμόνια , δυναμώνουν και το σώμα χαλαρώνει μπροστά στο μεγαλείο της φύσης, όλα τα στοιχεία της φύσης σε κάνουν να αισθάνεσαι ξανά ζωντανός.
Μη μπορώντας να αντισταθούμε σε αυτή την πρόκληση.
Αυτή την Κυριακή 6 Φεβ 2022 Θα περπατήσουμε μια διαδρομή που εναλλάσσεται, σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον ,ανάμεσα σε δάσος ελάτης και αλπικά λιβάδια!
Στη συνέχεια θα γιορτάσουμε ,θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ,θα χαρούμε θα γνωριστούμε ,θα κρατήσουμε τόξα ,θα παίξουμε παιχνίδια στο χιόνι .
Υ.Δ: 250μ.
Μήκος διαδρομής: 8χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο: 1700μ
Διάρκεια πορείας : 03:00ω σνλ
Σήμανση : Οχι
Βλάστηση: Δάσος ελάτης-Αλπικό τοπίο
Βαθμός Δυσκολίας : 1 (κλιμακα 1-5)
Περιγραφή
Από το Ελατοχώρι μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου 8 χιλιομέτρων βρισκόμαστε στη θέση «Παπά Χωράφι», όπου η βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Ακολουθώντας το δασικό χωματόδρομο που περνά αριστερά από την χιονοδρομική πίστα και περνώντας από υπέροχο ελατόδασος, κάνουμε μια ημικυκλική διαδρομή φθάνοντας την καλύβα του καναδού απο εκεί μπαίνουμε στην αλπική ζώνη και κατόπιν κατηφορίζουμε για Λιθαρίστρα.
Από εδώ η καταπληκτική θέα προς τους Νομούς Πιερίας Κοζάνης και Βεροίας, με απίστευτες εικόνες προς το Θερμαϊκό κόλπο από τη μια πλευρά, την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα τις κορυφές του Βερμίου ,Άσκιο, Μπούρινος, Βαρνούντας, Καϊμακατσαλάν, Πίνοβο, Τζένα.από την άλλη και μπροστά μας τον επιβλητικό Όλυμπο.
Αφού διασχίσουμε την μαύρη πίστα καταλήγουμε στην αφετηρία .
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω
Φαγητό Ατομική μέριμνα ή παραδοσιακή ταβέρνα ομαδικής επιλογής!
Δηλώσεις συμμετοχής : Μέχρι Παρασκευή 05 Φεβ 2022 στα γραφεία του συλλόγου:
Αλ. Ζαΐμη 3 (Δευτέρα -Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6945290929 & 6977587345 ή στο Email: eoskaterinis@gmail.com
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Mε IX : Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο) Επιστροφή το απόγευμα!
Συντονισμός και οργάνωση από τον Ε.Ο.Σ Κατερίνης
Αρχηγοί Δραστηριότητας: Τεκιριδης Θεόδωρος –Τζέγκας Νίκος –Κυριζόπουλος Ηλίας
Κόστος συμμετοχής: Μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ . Μπατόν – Μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα , Σακίδιο ημέρας 30-50λτ – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) -Γκέτες -Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- Σκούφο ή καπέλο και γάντια (ανάλογα με την εποχή και το υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Σνακ (ενεργειακές μπάρες-σοκολάτες-παστέλια) -,Προσωπικά αντικείμενα . Φωτογραφική μηχανή.
Σ η μ ε ί ω σ η :
α. Η ομάδα δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Ο συμμετέχων πρέπει να Γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του /της στη δραστηριότητα αυτή αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
γ. Παραιτείται από κάθε απαίτησή του/της τόσο κατά των διοργανωτών όσο και του αρχηγού της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει.
δ. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.
ε. Η εξόρμηση ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού.
στ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα