H πορεία της Κυριακής 13 Φεβ 2022
Λάκκος – Ζηλνιά –Χαντόλια –Σταυρός
Περπατήστε μαζί μας στους πρόποδες του Ολύμπου!
Από Λιτόχωρο θέση Λάκκος 350μ. ( Ενιπέας ) – Ζηλνιά 710μ –Χαντόλια –Σταυρός (940μ)
Ιδανική Ανατολική πορεία για ξεμούδιασμα με μοναδική θέα προς το φαράγγι την οποία διασχίζεις μέσα από υπέροχο, πυκνό δάσος .Η διάσχιση της αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς δεν περιμένει κανείς τόσο όμορφη και αυθεντική διαδρομή.
Κατηγορία :Πεζοπορία
Υ.Δ :590μ.
Μήκος: 4χμ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 960 μ.
Διάρκεια διαδρομής: 03:30 ώρ σνλ
Βλάστηση: Αραιό δάσος ( πυξάρια –οξιές –πεύκα -έλατα)
Σήμανση : Αρκετά καλή
Βαθμός δυσκολίας: 1+ (κλίμακα 1-5)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Ξεκινάμε από τη θέση Λάκκο πίσω από το παρκινγκ Λιτόχωρου ανηφορίζοντας ελαφρά ακολουθώντας τα σημάδια κόκκινο σε λευκό φόντο ,μέσα σε πανύψηλα πουρνάρια και γλυστροκουμαριές.
Πεζοπορούμε δίπλα από ένα πανέμορφο γοητευτικό και απρόβλεπτο, ορεινό ποτάμι, που, πότε ορμητικό, πότε γαλήνιο, κυλά και χάνεται στο πουθενά .
Σύντομα αριστερά μας συναντάμε μια μεταλλική γέφυρα την προσπερνάμε από δεξιά και ανηφορίζουμε μέχρι να συναντήσουμε διασταύρωση .
Εδώ κινούμαστε λοξός αριστερά όπου το μονοπάτι βγαίνει σε χαρακτηριστικό ξέφωτο ,με θέα προς τις κορυφές, που σπάζει τη μονοτονία και δίνει μια άλλη αίσθηση του χώρου ,πολύ σύντομα φθάνουμε στη θέση Ζηλνιά .
Ανηφορίζουμε μέσα σε δάσος πεύκου και έλατου και σε λίγο φτάνουμε σε διχάλα, στην τοποθεσία “Χαντόλια”, σε υψόμετρο 960 μέτρων.
Στρίβουμε λοξός δεξιά και φθάνουμε σύντομα στο Σταυρό .
Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.
Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα .
Το κόστος συμμετοχής για τα ΜΗ ΜΕΛΗ είναι 5€
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Κατερίνης, η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Τα μέλη μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης.
ΦΑΓΗΤΟ : Στο Ορ. Κτφ Σταυρού
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους μέχρι Σάββατο 12 ΦΕΒ 2022 στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (κάθε Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6977587345 & 6945290929 ή στο Email: eoskaterinis@gmail.com
Συντονισμός και οργάνωση : Ε.Ο.Σ Κατερίνης.
Αρχηγοί Δραστηριότητας :Τζέγκας Νίκος , Δασκαλόπουλος Λάζαρος
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Η εξόρμηση ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού !!
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 16 ετών και πάνω
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Την Κυριακή 13 φεβ 2022 Mε IX: Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια το παρκιν Λιτοχωρου ,Ώρα 08:20. . Επιστροφή το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Μπατόν – Μποτάκια αδιάβροχα , Γκέτες,Σακίδιο ημέρας 20-30 λτ – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) -, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- καπέλο υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Σνακ (ενεργειακές μπάρες-σοκολάτες-παστέλια) -,Προσωπικά αντικείμενα .
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
α. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Η συμμετοχή στις Δραστηριότητες -αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
γ. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
δ. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
ε. Οι συμμετέχοντες στις Δραστηριότητες -Αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
Στ. Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
ζ. Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κλπ.)
η. Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων
θ. Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις
ι. Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός
κ. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.
λ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα