Η Πορεία της Κυριακής 03 Απρ 2022
ΚΙΣΣΑΒΟΣ : Κάναλος (Κτφ Λάρισας (1604μ)-Προφήτης Ηλίας (1978μ)
Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης σας προσκαλεί σε μια μαγική ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου.
Την Κυριακή 03 Απρ 2022 θα περπατήσουμε στην αγκαλιά του Κισσάβου σε αυτό το παρθένο και άγνωστο βουνό.
Ο συγκροτημένος όγκος του και η κωνική κορυφή σαν πυραμίδα, τον κάνουν τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο ώστε να διακρίνεται από πολύ μακριά.
Η κορυφή του Κισσάβου είναι η “σκεπή” της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, και όσον αφορά στο υψόμετρό του, για είκοσι δύο μόλις μέτρα δεν συγκαταλέγεται στα ψηλά βουνά των 2.000 μέτρων!!!
Η προσέγγιση της ψηλότερης κορυφής του ( μετονομάστηκε σε Κώστα Παλαμιώτη, υψ.1978μ.) ξεκινά από το ορ. κτφ του ΕΟΣ Λάρισας στη θέση κάναλος υψ 1604μ.με κατεύθυνση νοτιοανατολικά .
Υ.Δ: 447μ.
Μήκος διαδρομής: 7χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο:1978 μ
Διάρκεια πορείας : 03:00ω σνλ
Τοπίο : Αλπικό
Βαθμός Δυσκολίας: 1 (κλιμακα 1-5)
Περιγραφή
Οδικώς θα ακολουθήσουμε την διαδρομή: Κατερίνη – Πλαταμώνας – διάσχιση κοιλάδας Τεμπών – έξοδος Ευαγγελισμού και Συκουρίου, συνεχίζουμε για Σπηλιά Κισσάβου ανηφορίζουμε για Θέση κάναλος όπου βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο του ΕΟΣ Λάρισας . Λίγα μέτρα πάνω από το καταφύγιο υπάρχει βρύση με ποτίστρα. Από εδώ ξεκινάει το μονοπάτι για την κορυφή με κατεύθυνση νοτιοανατολικά πάνω στα χνάρια του παλιού λιφτ, που οδηγεί στον εγκατεστημένο σταθμό του ΟΤΕ .
Συνεχίζουμε στην ανατολική χαρακτηριστική ράχη του Κίσαβου όπου σε μισή ώρα καταλήγουμε στην κορυφή του βουνού με το κυριολεκτικά βυθισμένο εκκλησάκι του .
Όλη η διαδρομή κινείται σε καλά διαμορφωμένο μονοπάτι. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στο ορειβατικό καταφύγιο.
Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Οι συμμετέχοντες εμβολιασμένοι ή ΟΧΙ θα πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο αρνητικό rapid test για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και την είσοδο τους σε χώρους σίτισης .
Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τα ΜΗ ΜΕΛΗ είναι 5€
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Κατερίνης, η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Τα μέλη μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης.
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους μέχρι Σάββατο 02 Απρ 2022 στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (κάθε Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6977587345 & 6945290929 ή στο Email: eoskaterinis@gmail.com
Συντονισμός και οργάνωση : Ε.Ο.Σ Κατερίνης.
Αρχηγοί Δραστηριότητας : Τεκιριδης Θεόδωρος , Μπουζιωτα Αργυρο –
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Η εξόρμηση ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού !!
Φαγητό ,καφέ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ή σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Mε IX: Ώρα 07:30 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια , στην 2η έξοδο για Πλαταμώνα (στο προαύλιο χώρο του βενζινάδικου SHELL) Ώρα 08:00. Επιστροφή το απόγευμα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Γκέτες- Μπατόν – Μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα , Σακίδιο ημέρας 20-30 λτ – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Αλουμινοκουβερτα ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) -, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- καπέλο υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Σνακ (ενεργειακές μπάρες-σοκολάτες-παστέλια) -,Προσωπικά αντικείμενα
.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
α. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Η συμμετοχή στις Δραστηριότητες -αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
γ. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
δ. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
ε. Οι συμμετέχοντες στις Δραστηριότητες -Αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
Στ. Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
ζ. Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κλπ.)
η. Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων
θ. Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις
ι. Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός
κ. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.
λ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα