H πορεία της Κυριακής 20 ΦΕΒ 2022 .
Παπά χωράφι (υψ 1450μ)- Θωμά Ράχη (κρφ Αρβανίτη υψ 2023 μ)
Θα επισκεφτούμε , τα Πιέρια Όρη το ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ελατοχωρίου με στόχο από, Παπά χωράφι να προσεγγίσουμε την κρφ Αρβανίτη μια διαδρομή που εναλλάσσεται, σε ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον ,ανάμεσα σε δάσος ελάτης και αλπικά λιβάδια!
Υ.Δ: 573μ.
Μήκος διαδρομής: 8χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο: 2023μ
Διάρκεια πορείας : 04:30ω σνλ
Σήμανση : Οχι
Βλάστηση: Δάσος ελάτης-Αλπικό τοπίο
Βαθμός Δυσκολίας : 1+ (κλίμακα 1-5)
Περιγραφή
Από το Ελατοχώρι μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου 8 χιλιομέτρων βρισκόμαστε στη θέση «Παπά Χωράφι», όπου η βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Ακολουθώντας το δασικό χωματόδρομο που περνά αριστερά από την χιονοδρομική πίστα και περνώντας από υπέροχο ελατόδασος, μπαίνουμε στην αλπική ζώνη.
Από εδώ, συνεχίζοντας την κορυφογραμμή, περνάμε διαδοχικά από τις κορυφές «Σαλταπήδα»1930μ , Παπά Ράχη και καταλήγουμε στην κορυφή «Αρβανίτη 2023 μ»,
Η διαδρομή αυτή έχει θέα προς τους Νομούς Πιερίας Κοζάνης και Βεροίας, με καταπληκτική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο από τη μια πλευρά, την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα τις κορυφές του Βερμίου ,Άσκιο, Μπούρινος, Βαρνούντας, Καϊμακατσαλάν, Πίνοβο, Τζένα.από την άλλη και μπροστά μας τον επιβλητικό Όλυμπο.
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 16 ετών και πάνω
Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα .
Φαγητό Ατομική μέριμνα ή παραδοσιακή ταβέρνα ομαδικής επιλογής!
Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Οι συμμετέχοντες εμβολιασμένοι ή ΟΧΙ θα πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο αρνητικό rapid test για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και την είσοδο τους όπου χρειαστεί.
Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τα ΜΗ ΜΕΛΗ είναι 5€
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Κατερίνης, η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Τα μέλη μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης.
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους μέχρι Σάββατο 19 ΦΕΒ 2022 στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (κάθε Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6977587345 & 6945290929 ή στο Email: eoskaterinis@gmail.com
Συντονισμός και οργάνωση : Ε.Ο.Σ Κατερίνης.
Αρχηγοί Δραστηριότητας :
Χρύσα Μηλιωτη , Χριστίνα Χ΄Χρήστου
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Η εξόρμηση ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού !!
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 16 ετών και πάνω
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Την Κυριακή 20 φεβ 2022 Mε IX: Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Επιστροφή το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ. Μπατόν – Μποτάκια αδιάβροχα , Γκέτες, Σακίδιο ημέρας 20-30 λτ – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) -, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- καπέλο υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Σνακ (ενεργειακές μπάρες-σοκολάτες-παστέλια) -,Προσωπικά αντικείμενα .
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
α. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Η συμμετοχή στις Δραστηριότητες -αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
γ. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
δ. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
ε. Οι συμμετέχοντες στις Δραστηριότητες -Αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
Στ. Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
ζ. Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κλπ.)
η. Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων
θ. Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις
ι. Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός
κ. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.
λ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

Άφησε ένα σχόλιο

Προτεινόμενα άρθρα